Reseptlər

Toyuq fajitos

23/06/2022 201 Paylaş

Meksika yeməklərini sevirsinizsə, bütün ailə üçün çoxlu ləzzət və sağlam inqrediyentlərlə evdə hazırlanmış toyuq fajitosun necə hazırlanacağını qaçırmayın. Sadəcə ədviyyatları əlavə edib toyuq döşünü qızardmaq lazımdır. Biz də tərəvəzləri zolaqlar şəklində bişirəcəyik və sizi buğda fajitaları ilə müşayiət edəcəyik. Onu Meksika toxunuşu ilə müşayiət edə bilmək üçün ona son ləzzət vermək üçün limon suyu əlavə edə bilərik.

Fajitosu həqiqətən sevirsinizsə, reseptimizi sınaya bilərsiniz toyuq və şərq ləzzəti.

Hazırlıq vaxtı:  25 dəq

Bişirmə vaxtı:  15 dəq

Ümumi vaxt:  40 dəq

İnqredientlər:

  • 8 buğda fajitosu
  • 500 qr toyuq əti
  • 1 çay qaşığı şirin və ya isti bibər
  • ½ çay qaşığı üyüdülmüş qara bibər
  • 1 çay qaşığı üyüdülmüş kimyon
  • 1 çay qaşığı sarımsaq tozu
  • 1 qırmızı bolqar bibəri
  • 1 yaşıl bolqar bibəri
  • 1 orta soğan
  • 1 limon və ya əhəng suyu
  • Doğranmış cəfəri və ya kişniş
  • Sal
  • Zeytun yağı

Hazırlanma qaydası:

  1. Toyuq döşünü kəsdik zolaqlarda və bir qaba qoyun. Duz bibər və ədviyyatları qoyuruq: sarımsaq tozu və üyüdülmüş kimyon. Onu çevirib ən azı bir saat mayalanmasına icazə veririk.Toyuq fajitaları
  2. Biz kəsdikcə qırmızı bibər, yaşıl bibər və soğan zolaqlarda Tavanı zeytun yağı ilə qızdırın və bişənə qədər qızardın.Toyuq fajitaları
  3. Marine edilmiş toyuq ilə başqa bir az yağla qızdırmaq üçün geniş bir qızartma qabı qoyduq. atırıq əti və qızardın hər tərəfdən yüngülcə qızarana qədər.Toyuq fajitaları
  4. Limon və tərəvəzlər ilə bəzənir.
  5. Mütləq isti şəkildə süfrəyə təqdim olunnmalıdır.

    Mənbə: recetin.com